Capaciteit & Inrichting Sporrewaan

Groepsopvang 't Sporrewaan is vergund voor 68 kinderen. Een team van gediplomeerde kinderbegeleid(st)ers en verantwoordelijken neemt de dagelijkse zorg van uw kindje op zich.

 

Onze werking telt 4 verticale leefgroepen vernoemd naar bloemen: 

        Viooltjes

Poppies

        Vergeet-me-nietjes

Klavertjes

 

 

In elk van de groepen worden kinderen van babyleeftijd tot peuters samen opgevangen.

 

Wij kiezen voor een verticale werking omwille van:

  • Verhoogde continuïteit voor het kind: een verticale werking vermijdt het meermaals doorschuiven van kinderen. Bijgevolg zullen kinderen gedurende hun hele verblijfsperiode maximaal begeleid worden door dezelfde kinderbegeleid(st)ers.

  • Kinderen verblijven hun hele 'carrière' in dezelfde leefruimte.

  • Jonge kinderen leren van de oudere kinderen.

  • Oudere kinderen leren - reeds op jonge leeftijd - rekening houden met jongere kinderen, dit stimuleert hun sociale ontwikkeling.

  • Een verticale werking weerspiegelt diversiteit: het biedt de mogelijkheid aan kinderen om activiteiten op het eigen, gepaste niveau mee te pikken daar elk kind volgens zijn/haar leeftijd de nodige prikkels en uitdagingen krijgt.

  • Onze nieuwbouw (maart 2014) beschikt over ruime en klare leefruimtes met aangepast meubilair en leuke spelaccommodaties. 

 

We beschikken over een grote tuin met aangepaste speeltuigen waar de kinderen zich ten volle in kunnen uitleven.

 

Voor een virtuele rondleiding klik hier!

 

Leuk weetje: de nieuwbouw beschikt over mooie bloemborders vooraan en opzij. De bloemen die in de bloemborders terug te vinden zijn, zijn tevens de bloemen waarnaar de leefgroepen vernoemd zijn.

 

't Sporrewaan staat ook open voor kinderen met een specifieke zorgbehoefte. We staan er steeds voor open om hierover in dialoog te treden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contacteer ons, we helpen je graag verder!

 

 

Go to top